Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raport preliminar în cazul Floreasca: “O cascadă de nereguli grave”

victor_costache.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Victor Costache

Victor Costache a declarat, azi, că există un raport preliminar realizat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul pacientei care a decedat, după ce a ars la Spitalul Floreasca. Acesta l-a asigurat pe prim-ministrul Ludovic Orban că „responsabilii vor fi sancționați conform legii”.

„Din păcate, după cum știți, pacienta a decedat ieri seară, și vrem să transmitem condoleanțele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de neregului deosebit de grave și vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-u spital din România și să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, a declarat Victor Costache, la începutul ședinței de luni a Guvernului.  Întrebat de premier dacă a fost trimit Corpul de Control, ministrul Sănătății a răspuns: „Absolut, am trimis Corpul de Control din primul moment din care am aflat, Inspecția Sanitară de Stat, Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor București s-a autosesizat și a demarat ancheta, vom avem un raport final la începutul săptămânii viitoare”.  Șeful Executivului a cerut ca raportul să fie amănunțit și să prezinte exact șirul evenimentelor, deoarece probabil că Parchetul va cere informațiile rezultate în urma controlului Ministerului Sănătății.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu. Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a prezentat cazul pe Facebook, a depus, luni, o plângere la Parchetul General.

 
Victor Costache, ministrul Sănătății