Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kim Jong-un pune din nou Occidentul pe jar

kim_jong_un_occident_jar.jpg

Kim Jong-un sfidează din nou Occidentul (Sursa foto: KCNA via Reuters)
Kim Jong-un sfidează din nou Occidentul (Sursa foto: KCNA via Reuters)

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se arată ”profund îngrijorat”, după ce Coreea de Nord a anunțat că intenționează să reia testele nucleare.

Neproliferarea rămâne un pilon fundamental al securității nucleare globale și trebuie menținută, declară într-un comunicat un purtător de cuvânt al ONU.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un a afirmat recent că nu mai sunt motive pentru care Phenianul să menţină un moratoriu autodeclarat al testelor pentru rachete balistice intercontinentale şi bombe nucleare.

Dictatorul nord-coreean acuză Statele Unite că nu au luat măsuri reciproce, ci au continuat să organizeze exerciții militare comune cu Coreea de Sud și au trimis arme avansate în această țară.

Kim Jong-un a amenințat că va întreprinde ”acțiuni șocante”, fără să ofere detalii, adăugând doar că ”lumea va asista la o nouă armă strategică”, pe care Coreea de Nord o va avea în curând.

De partea sa, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că liderul nord-coreean și-a luat angajamente privind denuclearizarea și crede că omologul său de la Phenian este un ”om de cuvânt”.