Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PreședinteleTrump amenință Iranul cu atacarea a 52 de obiective

trump.jpg

Președintele Trump amenință Iranul. Image source: credit foto: rfi.fr

Președintele Donald Trump amenință  că Statele Unite vizează atacarea a 52 de obiective iraniene dacă Teheranul va ataca poporul sau ţinte americane ca răspuns la uciderea comandantul militar iranian Qassem Soleimani în Irak. Donald Trump a scris că Iranul "vorbește cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

“Statele Unite au în vizor 52 de obiective iraniene” spune Trump, iar unele sunt "la un nivel foarte înalt și importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău” mai spune liderul american..

"SUA nu mai doresc amenințări!”, a scris Trump, adăugând că cele 52 de ținte reprezintă cei 52 de americani care au fost ținuți ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Reacția lui Trump vine după ce un general iranian a amenințat vineri SUA.Acesta a declarat că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice.„Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident şi un număr mare de distrugătoare americane şi nave de război trec pe acolo. ... Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. ... Aproximativ 35 de ţinte americane din regiune, precum şi Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră", a spus generalul iranian.Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul zonei puternice fortificate a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, cea de-a doua a lovit cartierul Jadriya din apropiere şi alte două au fost lansate asupra bazei aerene din Balad, la nord de oraş, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat.Sâmbătă, Casa Albă a emis un comunicat oficial privind atacul în care Soleimani a fost ucis "în temeiul Legii puterilor de război din 1973".