Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu, despre Firea: Va candida la Primăria Capitalei din partea PSD. Eu o susțin

marcel_ciolacu_psd_congres.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat, duminică seară, că Gabriela Firea va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei din partea PSD. Ciolacu a spus că o va susține pe Firea din toate pozițiile pe care le deține, inclusiv din cea de președinte al Camerei Deputaților.

„Doamna Gabriela Firea deja s-a exprimat public și tot în Comitetul Executiv, primii care îşi arată intenţia să candideze sunt cei care sunt în acest moment în funcţii, atât la Consilii Judeţene, cât şi la primării, urmează să facem anumite sondaje în județe dacă sunt solicitate sau dacă conducerea centrală va considera că este nevoie, dar categoric doamna Gabriela Firea va fi candidata și eu o să o susțin din orice poziție, fie de simplu membru PSD, fie de președinte, fie de președinte la Cameră sau de președinte la Buzău”, a declarat Marcel Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3.

În context, Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară."În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moţiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele, aşteptăm, toată luna ianuarie sunt termene la Curtea Constituţională şi pe celelalte legi pe care şi le-au asumat. Constituţia îţi conferă această posibilitate de a veni cu o asumare a răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme în Sănătate, în Educaţie, declaraţii politice, (...) nu vii cu modificări ale punctului de amenzi. Au dus această pârghie, până la urmă constituţională, în derizoriu. Au creat nişte precedente care trebuie oprite. Să vedem ce zice Curtea, dacă aceasta ne va da dreptate, sunt ferm convins că altcineva nu o să mai facă aşa ceva şi domnul Orban o să rămână singurul premier care a declanşat un conflict constituţional", a mai spus Marcel Ciolacu la Antena 3. Întrebat despre reacţia PSD în situaţia în care Executivul ar da o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Marcel Ciolacu a răspuns că social-democraţii nu ar dori să depună o moţiune de cenzură pe tema Justiţiei, "dar dacă se insistă, asta este".