Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prăbușirea avionului de pasageri la Teheran: Atac sau problemă tehnică?

avion_iran.jpg

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.
Sursa imaginii: 
rfi.fr

Autoritățile din Ucraina iau serios în calcul varianta unui atac asupra avionului ucrainean de pasageri care s-a prăbușit zilele trecute la Teheran, toate persoanele de la bord pierzându-și viața. Kievul transmite că nu exclude varianta unui atentat sau a unui tir de rachetă.

Autorităţile ucrainene susțin că studiază şapte teze ale prăbuşirii Boeingului 737 aparţinând companiei Ukraine International Airlines miercuri la Teheran, tragedie în care au murit 176 de oameni. Printre variantele luate în calcul sunt și cea a unui tir de rachetă, a unui atentat sau o problemă tehnică, relatează AFP.

Mai mult, secretarul Consiliului ucrainean de Securitate şi Apărare Naţională, Serghii Danilov, a lansat acuzații directe la adresa Rusiei. ”Vom căuta posibile resturi ale unei rachete rusești la locul prăbușirii avionului”, a declarat oficialul de la Kiev, care a precizat totuși că, cel puțin pentru moment, ”niciuna din variantele studiate de anchetatori nu este prioritară”.

Printre aceste teze formulte de ucrainieni cu privire la cauzele tragediei aviatice se află și o posibilă coliziune a aeronavei cu o dronă.

Printre victimele accidentului aviatic de la Teheran sunt 82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, trei germani și trei britanici.