Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


NYT: O înregistrare video pare să surprindă doborârea avionului ucrainean

rfi_fr.jpg

Aeronava ucraineană cu 176 de pasageri s-a prăbușit după decolare de pe aeroportul Iranului Imam Khomeini, la marginea Teheranului. ( Iran, 8 ianuarie 2020)
Sursa imaginii: 
Nazanin Tabatabaee/WANA via REUTERS

O înregistrare video verificată de cotidianul The New York Times pare să surprindă momentul în care o rachetă iraniană loveşte un avion, în apropierea Aeroportului din Teheran. Este zona în care s-a prăbuşit aeronava de pasageri ucraineană.

Înregistrarea video verificată de jurnaliștii de la New York Times surprinde momentul în care o rachetă loveşte un avion, deasupra localităţii Parand, în apropierea Aeroportului din Teheran.

 

 

O mică explozie se observă în momentul impactului, însă avionul a continuat să zboare câteva minute, iar piloţii au încercat să revină pe aeroport. Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Teheran. Administraţia din Iran a respins speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept "fără sens". Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.