Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


​Sindicatul Polițiștilor, despre ministrul Vela: Vrea să aducă aserviți politici în conducerea Poliției

marcel_vela_-_site_mai.jpg

Marcel Vela
Marcel Vela, ministrul de Interne
Sursa imaginii: 
mai.gov.ro

Acuzații și critici dure, din partea sindicatelor din Poliție la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela. ”Sunt interese politico-financiare la mijloc, iar ținta principală este serviciul de urgență SMURD, dar și șeful acestuia, Raed Arafat”, a declarat, într-o intervenție la RFI, șeful Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, la scurt timp după ce ministrul Internelor, Marcel Vela, a vorbit despre iminența unei reforme în cadrul ministerului.

Marcel Vela a adus în discuție desființarea mai multor posturi de conducere, schimbări importante în Jandarmerie, dar și înființarea unei Agenţii Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă. Aceasta din urmă ar veni la pachet cu desființarea funcției de secretar de stat pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, deținută de mai mulți ani de Raed Arafat.

Liderul sindical Dumitru Coarnă crede că nu avem de a face cu o dorință de reformă din partea ministrului, ba din contră: se vrea politizarea sistemului.

În consecință, măsurile dorite de Marcel Vela vor afecta siguranța publică, iar sistem va fi în continuare subfinanțat”, a spus liderul Sindicatului Polițiștilor în interviul acordat RFI.

Dacă măsurile dorite de domnul Vela se vor aplica, atunci posturile care în mod normal sunt obținute prin concurs vor putea fi ocupate prin numiri directe, decise în funcție de afinități politice, susține Coarnă, care spune că se dorește ”aducerea în funcții de conducere în Poliție a aserviților politici”.

Liderul Sindicatului Polițiștilor mai afirmă că, de când este șef al acestui sindicat, nu a mai întâlnit un ministru atât de închis în relația cu sindicatele. El subliniază că se dorește ”privatizarea SMURD și înlocuirea lui Raed Arafat, fiind vorba de mulți bani la mijloc”.

Dumitru Coarnă subliniază că Poliția are nevoie de fapt de finanțare și de ”transferul a 10.000 de jandarmi în cadrul Poliției”, pentru acoperirea unor posturi.