Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tăriceanu: ALDE nu susține asumarea răspunderii Guvernului pe desființarea Secției Speciale

tariceanu.jpg

Image source: 
Facebook/Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că ALDE nu susține asumarea răspunderii Guvernului pe desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Însă, modificarea legii de funcționare a instituției ar putea fi discutată în Parlament, a spus Tăriceanu.

„În ceea ce privește desființarea SIIJ, acest subiect a făcut de asemenea obiectul acordului semnat cu Ludovic Orban. Am zis că dacă acest subiect va intra în discuție sub forma dezbaterii în Parlament a legii actuale, avem disponibilitatea de a dezbate și a găsi soluții mai bune. Dacă, de exemplu, sunt critici în privința modului în care este în momentul de față făcută subordonarea Secției Speciale la CSM și se dorește crearea unei direcții independente în cadrul PG, putem să discutăm. Cel mai bine ar fi să fie discutat în Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a mai spus că niciun partid din Parlament nu are majoritatea necesară de a depune singur moțiune de cenzură.

„Niciun partid din Parlament nu are suficienți membri de a depune de unul singur o moțiune de cenzură. În privință alegerilor primarilor în două tururi, noi ne-am declarat în favoarea acestei modalități. Chiar astăzi, am cerut premierului să adopte OUG, nu prin asumarea răspunderii, care să reglementeze alegerea primarilor în două tururi și să stabilească calendarul alegerilor locale. Dacă PSD dorește să depună moțiune de cenzură pe acest subiect, e dreptul lor dar noi nu subscriem la acest subiect”, a adăugat Tăriceanu.