Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Educației își cere scuze că a dat buzna cu presa peste copii

anisie.jpg

Image source: 
facebook.com

Ministrul Educației își cere scuze, după vizita inopinată de la Școala din Frumușica, comuna Axintele, județul Ialomița. Monica Anisie a intrat într-o clasă unde a auzit o învățătoare țipând la copii și a certat-o, întreaga scenă petrecându-se în fața copiilor și a camerelor de luat vederi.

”Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău”, scrie Anisie, într-un mesaj pe Facebook.

"Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!".

Ministrul Educației, Monica Anisie, însoțită de echipe de jurnaliști cu camere de luat vederi, a dat buzna într-o sală de clasă după ce a auzit o învățătoare care ridicase vocea la copii. Unii s-au arătat indignați că dascălul ridică tonul la elevi în timp ce alții nu au apreciat atitudinea ministrului care a mustrat-o pe învățătoare în fața camerelor de filmat. Mai multe reacții în mediul online au venit din partea unor învățăori, care au criticat modul în care ministrul a găsit de cuviință să procedeze în acest caz. A fost format și un grup de susținere pentru învățătoarea de la Școala din Frumușica.