Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD): Moțiunea de cenzură va trece greu, dar va trece

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Cabinetul Orban guvernează aiuristic, declară la RFI senatorul PSD Liviu Pop. În opinia sa, există câțiva miniștri actuali care pot face parte și dintr-un viitor posibil Guvern de uniune națională.

Liviu Pop critică guvernarea PNL: ”În trei luni de guvernare, au arătat cât de incompetenți sunt și cât de aiuristic guvernează în România. Am văzut nenumărate bâlbe ale membrilor Cabinetului, declarații contradictorii, declarații care au avut un impact inclusiv pe zona economică, inclusiv pe cursul leu-euro, am văzut împrumuturile pe care numai săptămâna trecută Guvernul PNL le-a făcut, ne-am împrumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimți în buzunarul fiecărui român pe parcursul acestui an și nu numai”.

Senatorul PSD crede că moțiunea de cenzură va trece: ”Din punctul meu de vedere, trece greu, dar trece”.

 

Guvern de uniune națională?

 

Liviu Pop declară că dacă moțiunea de cenzură trece, PSD este pregătit să participe la guvernare, dar cu un premier din afara partidului.

El consideră de asemenea că varianta unui Guvern de uniune națională este valabilă: ”Este un scenariu valabil, plecând de la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României și în sensul în care anul acesta având două alegeri importante, poate fi considerată o perioadă de tranziție (...). Asta este o negociere și o discuție pe care trebuie s-o aibă președinții partidelor cu președintele statului, evident, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului. Să n-aveți impresia că toți miniștrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt miniștri care-și fac treaba, sunt miniștri care nu au ce să caute acolo (...). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are câțiva miniștri care pot să facă parte și dintr-un viitor posibil Guvern de uniune națională: ministrul de Externe, ministrul Apărării”.

 
Liviu Pop, despre moțiunea de cenzură și varianta unui Guvern de uniune națională