Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: Sunt șanse foarte bune să existe încă șapte-opt voturi, pentru ca moțiunea să treacă

Kelemen Hunor sanse voturi motiune cenzura.png

Kelemen Hunor nu vrea alegerea primarilor în două tururi
Kelemen Hunor nu vrea alegerea primarilor în două tururi

Partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. Formațiunea maghiară va sprijini demersul PSD, după ce Cabinetul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Kelemen Hunor spune că ”cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenției Guvernului cu mai puțin de șase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligați să susțină o moțiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege”.

Liderul UDMR consideră că ”cei care doresc într-adevăr anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură, fiindcă altfel nu pot începe procedurile constituționale necesare pentru dizolvarea Parlamentului”.

Kelemen Hunor garantează că parlamentarii UDMR vor vota moțiunea de cenzură: ”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt șanse foarte bune să existe încă șapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi și atunci sigur, deschidem procedura constituțională spre anticipate”.

 
Kelemen Hunor, despre moțiunea de cenzură