Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vicepremier, despre majorarea pensiilor și alocațiilor: Nu am discutat nici o secundă despre schimbarea legii

vicepremier_majorare_pensii_alocatii_schimbare_lege.jpg

Raluca Turcan: Vom face toate eforturile să majorăm pensiile și alocațiile (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)
Raluca Turcan: Vom face toate eforturile să majorăm pensiile și alocațiile (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

PSD-ul face un joc cinic când lansează în spațiul public speculații legate de majorarea sau nu a pensiilor cu 40% și dublarea alocațiilor pentru copii, declară la RFI vicepremierul Raluca Turcan. Ea asigură că Executivul face toate eforturile să respecte legile respective.

Raluca Turcan spune că ”acesta este un exemplu de speculație în spațiul public și un munte de cinism din partea celor care lansează aceste speculații. Legislația României a fost modificată de către PSD (...), astfel încât foarte multe cheltuieli să trebuiască să fie asumate și respectate de către cei care se află la decizie. Deci practic, ei au creat o lege, n-au menționat nici o sursă de finanțare și după aceea tot ei ies în spațiul public și spun vai, dar știți, dacă PNL-ul o aplică, o să ajungem într-o situație foarte dificilă”.

Vicepremierul acuză PSD-ul de cinism: ”Noi am spus foarte limpede și de aceea nu doresc să intru în acest joc cinic pe care îl lansează PSD-ul, că în momentul în care am ajuns la guvernare, ne interesează creșterea veniturilor, creșterea puterii de cumpărare. De aceea și președintele a promulgat legea aceasta a dublării alocațiilor pentru copii, chiar dacă ei nu au prevăzut sursele de finanțare, pentru că reprezintă o provocare pentru noi, ca și Guvern, să identificăm venituri, ca populației să îi fie mai bine. Deci dacă în momentul de față suntem pe o legislație a pensiilor, pe o legislație a alocațiilor pentru copii, în mandatul nostru vom căuta toate soluțiile să respectăm legea în vigoare. Așadar, orice altă speculație că o să crească pensiile sau nu o să crească nu își are locul în momentul de față. Nu am discutat nici o secundă despre schimbarea legii”.

Întrebată dacă este o certitudine că pensiile vor crește cu 40% la toamnă, iar alocațiile copiilor vor fi dublate la vară, Raluca Turcan a răspuns: ”Eu am spus foarte limpede un lucru: avem niște legi în vigoare, nu am discutat modificarea legilor, există în buget bani pentru majorările de pensii, așadar orice alt subiect, că e certitudine, că este incertitudine nu-și are locul. Avem o lege și facem toate eforturile să o respectăm”.

 
Raluca Turcan, despre majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor