Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aglomerație pe Valea Prahovei. CFR Călători dublează numărul vagoanelor care se întorc de la munte

Peste 6600 de turiști se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, față de 3600 într-o zi obișnuită.

Aglomerația de pe Valea Prahovei a determinat CFR Călători să dubleze capacitatea trenurilor care se întorc astăzi de la munte în Capitală.

CFR Călători anunță că numărul vagoanelor este dublu față de aceeași perioadă a unei zile obișnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Asta înseamnă că peste 6600 de turiști se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, față de 3600 într-o zi obișnuită.

Este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea CFR Călători în ultimii ani. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor și pe alte rute aglomerate.

Între timp poliţiştii rutieri recomandă şoferilor care se întorc azi de pe Valea Prahovei să circule pe rute alternative, în condiţiile în care traficul pe DN1 este intens.

Centrul Infotrafic anunță că valorile de trafic au început să crească pe DN 1 Brașov - Ploiești, între stațiunile montane Predeal și Bușteni, dar și de la ieșire din Sinaia către Comarnic, pe sensul de coborâre, unde se circulă în coloană, cu viteză redusă.