Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steriu: Există garanția că PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

PSD va vota pentru eliminarea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor, declară la RFI deputatul Valeriu Steriu. Camera Deputaților se reunește marți în sesiune extraordinară, pentru a dezbate proiectul de lege privind pensiile speciale.

Valeriu Steriu spune că pensiile speciale vor fi desființate: ”Vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale, așa cum s-a discutat în Comisia de Muncă și aici includem toate pensiile, care astăzi chiar depășesc niște cifre care nu se pot compara cu pensiile normale din România, mai puțin pensiile militarilor, care le considerăm în clipa de față încadrate în bugetele MAI, MApN și bugetul SRI și care vor rămâne în continuare așa cum sunt. Deci practic vorbim de celebrele pensii ale parlamentarilor, ale funcționarilor publici parlamentari, personalul diplomatic consular, procurori, judecători, personalul din Curtea de Conturi și într-adevăr personalul auxiliar de specialitate pentru instanțele judecătorești și pentru Parchete”.

 

Pensiile speciale ale magistraților

 

Întrebat dacă eliminarea pensiilor speciale ale magistraților nu ar fi neconstituțională, deputatul PSD a răspuns: ”Aici rămâne să se pronunțe fără îndoială Curtea Constituțională. Cel puțin în forma actuală propusă există o limpezire a acestui subiect și sperăm ca într-adevăr pensiile care vor urma de aici încolo, pentru că legea nu poate să atingă pensiile existente în plată la acest moment, dar cele care vor veni de aici încolo vor avea cu siguranță alți parametri de calcul. Dacă CCR se va pronunța altfel, evident vom respecta această decizie”.

 

Pensiile speciale ale parlamentarilor

 

Întrebat ce garanții sunt că deputații vor vota pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Valeriu Steriu a răspuns: ”Există garanția că parlamentarii Partidului Social Democrat o vor vota. Este practic o intenție stabilită și votată în grupul nostru. Vom avea cu toții același vot și vom vedea mai departe cât de reale erau declarațiile publice ale celor din PNL, care susțineau că vor vota și ei eliminarea pensiilor speciale”.

 
Valeriu Steriu, despre eliminarea pensiilor speciale