Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cseke Attila: Suntem optimiști în privința moțiunii de cenzură, dar nu este o alianță cu PSD

Cseke Attila autoritati depasite situatie decuplati state europene.jpg

Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)
Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)

Alegerile anticipate ar fi soluția care ar stabiliza viața politică din România, declară la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. El precizează că Uniunea susține moțiunea de cenzură, pentru că este o chestiune de principiu, legată de modificarea legislației electorale cu puțin timp înainte de alegeri.

Cseke Attila explică susținerea UDMR pentru moțiunea de cenzură a PSD: ”Este o susținere pe un principiu, pe acel principiu al nemodificării legislației electorale cu patru luni înainte de alegerile locale. Nu este un parteneriat, nu este o alianță, nu este o coaliție cu cineva împotriva cuiva, este un punct de vedere arhicunoscut al UDMR, pe care îl susținem în continuare, de a nu modifica legislația electorală cu patru luni înainte de alegeri”.

În opinia senatorului UDMR, ”întrebarea este dacă această criză politică, pentru că este o criză politică, se dorește a fi rezolvată sau nu. Evident că PNL nu poate să voteze împotriva propriului Guvern, asta au mai făcut-o alții, oarecum s-au mai făcut și de râs. Trebuie văzut dacă în alte formațiuni politice sau în categoria independenților sunt destui susținători ai moțiunii, pentru a putea trece această moțiune (...). Nu este ușor să ajungi la alegeri anticipate, dar această chestiune poate fi încercată și noi credem că aceasta ar fi soluția care ar stabiliza viața politică din România”.

Întrebat ce șanse dă moțiunii de cenzură, Cseke Attila a răspuns: ”Suntem optimiști, evident, pentru că lipsesc șase-șapte voturi, din poziționările publice pe care le-am avut până acum. Noi credem că acest lucru este posibil, ca moțiunea să treacă”.