Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Muncii anunță controale la Ditrău."Mă surprinde atitudinea celor din comunitate"

ditrau.jpg

Sursa imaginii: 
Digi24

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacționat la cazul Ditrău, unde sute de localnici s-au revoltat după ce patronul unei brutării a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Ministrul a anunțat controale din partea ITM la brutăria din Ditrău, pentru a verifica formele legale pe care le au cei doi muncitori. Evaluarea inspectoratului va fi gata luni, a mai spus ministrul, care a adăugat că fiecare patron decide în cele din urmă cum își gestionează afacerea.

„Ce mă surprinde pe mine e atitudinea celor din comunitate față de doi oameni care vor să muncească, uitând că și românii noștri din afară sunt poate în pericol de a fi tratați la fel. Și românii au nevoie să fie tratați cu respect acolo unde muncesc. Trebuie să ne gândim cu echilibru, așa cum românii care muncesc afară au nevoie de respect, și noi trebuie să-i respectăm pe cei care vin să muncească la noi, la solicitarea unui patron care a găsit că aceasta este soluția pentru domnia sa”, a spus Violeta  Alexandru.

Întrebată dacă cei doi ar trebui să-și păstreze locul de muncă, ministrul a răspuns: „Cred că este decizia patronului societății comerciale, un om care a pus resursele personale, fiind vorba de un angajator privat, pentru a ține această afacere în picioare. Va lua deciziile așa cum consideră. Eu îmi doresc foarte mult ca în activitate să fie cât mai mulți români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are este o chestiune pe care fiecare și-o evaluează și ia deciziile potrivite”.

 
Violeta Alexandru, ministrul Muncii