Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Voi curăța administrația. E populată cu oameni care aleg să nu facă nimic

Premierul Ludovic Orban a criticat, duminică, actuala majoritate parlamentară. „O spun limpede: nu ştiu ce se va întâmpla în Parlament, dar v-o spun clar: nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament care n-are nici legătură cu interesul României. Nu-mi e teamă de ei”, a declarat premierul la finalul Consiliului Național al partidului. Orban le-a promis celor 1300 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali că ”va curăța administrația(…) populată cu oameni care nu vor să asculte de miniștri, care aleg calea să nu facă nimic, care încearcă să împacheteze orice decident politic spunând că nu se poate”.

“De șapte ani de zile, administrația a fost populată cu oameni care nu vor să asculte de miniștri, care aleg calea să nu facă nimic, care încearcă să împacheteze orice decident politic spunând că nu se poate. Vom curăța administrația. Trebuie să aibă la bază profesionalist, spirit antreprenorial. Administrația trebuie să fie partenerul societății și mai ales în readucerea românilor acasă, în folosirea inteligenței creative și a tuturor care vor să pună osul la ridicarea acestei țări. “, a spus Ludovic Orban.

Premierul a fost critic la adresa actualei majorități parlamentare.

“Intrăm într-o perioadă tulbure. Hai să fim cinstiți. Cu 21% în Parlament, cu o susținere eterogenă, dar în multe situații gândesc altfel decât noi, cu 22% e foarte greu să guvernezi România. între 1876 și 1888 a fost lunga guvernare liberală, care a scos România din fanar și influență turcească. V-o spun limpede, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nici o legătură cu interesul României. Nu mi-e teamă de ei. Că vor fi alegeri locale într-un tur sau două, că vor fi parlamentare, la termen sau anticipate trebuie să câștigăm pentru că doar așa România poate să ajungă la care o visez eu și fiecare dintre voi.”, a punctat premierul Ludovic Orban.

 
Premierul Ludovic Orban