Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Zamfir (PSD): Moțiunea de cenzură va fi votată și de parlamentari ALDE

Daniel Zamfir senator PSD Guvern Citu.jpg

Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir
Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir

Moțiunea de cenzură are șanse foarte mari să fie adoptată, spune la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. Documentul urmează să fie citit în plenul reunit al Parlamentului, luni, de la ora 14.

Daniel Zamfir crede că șansele moțiunii de cenzură sunt ”foarte mari. Mai trebuie un vot ca moțiunea să fie adoptată. Cred că nu va fi nici o problemă ca un vot, poate chiar mai multe să vină în favoarea moțiunii (...). Chiar dacă celelalte partide, cum ar fi ALDE, PMP, s-au exprimat, președinții lor, împotriva moțiunii de cenzură, vă rog să observați pozițiile publice pe care le au mulți dintre parlamentarii ALDE, spre exemplu, care sunt total nemulțumiți de felul în care domnul Ludovic Orban conduce astăzi Guvernul României și nu am nici un fel de îndoială că vor fi parlamentari de la ALDE, care vor vota moțiunea de cenzură”.

Senatorul PSD nu știe ce se va întâmpla, dacă moțiunea de cenzură va trece: ”Dacă moțiunea va trece, sigur că așteptăm ca președintele României să desemneze un nou prim-ministru, în funcție de noua majoritate parlamentară care va fi prezentată. Președintele interimar al PSD-ului a și propus la un moment dat ca până la alegerile la termen să fie un Guvern de uniune națională, propunerea a fost respinsă de președintele României. Nu știu, vom vedea”.

 
Daniel Zamfir, despre moțiunea de cenzură