Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Memorandum româno-francez de colaborare în domeniul sănătății

medic.png

Image source: 
pixabay.com

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, se va afla în perioada 4-6 februarie la Paris, unde se va întâlni cu ministrul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză, Agnes Buzyn, prilej cu care se va discuta despre încheierea unui memorandum de colaborare bilaterală, informează un comunicat al ministerului. 

"Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii deficitare ale asistenţei medicale, ca de exemplu: marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităţilor sanitare", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Cei doi miniştri vor analiza şi subiecte de asistenţă medicală la zi, privind cooperarea între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Vizita de lucru a ministrului Costache în Franţa prevede şi o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze.

Tot în Franţa, Victor Costache este invitat să ţină o prelegere în cadrul Conferinţei privind "Chirurgia cardiacă şi chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive", la Academia Naţională de Chirurgie din Franţa.