Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lucian Romașcanu: Moțiunea de cenzură va trece. PSD nu are un nume de premier aprobat

Lucian Romascanu purtator cuvant PSD Covid.jpg

Sursa foto: Facebook/Lucian Romașcanu
Sursa foto: Facebook/Lucian Romașcanu

PSD nu are un nume de potențial premier aprobat, pentru eventualitatea în care moțiunea de cenzură va trece, declară la RFI senatorul Lucian Romașcanu. El precizează că social-democrații au trasat deocamdată doar profilul viitoarei propuneri de prim-ministru.

Lucian Romașcanu e convins că moțiunea de cenzură de miercuri va avea succes: ”Moțiunea va trece. Noi nu putem lăsa nepenalizat ceea ce au făcut cu legile electorale. În al doilea rând, din toate declarațiile politice publice ale colegilor de la PNL, singurul lor program de guvernare îl reprezintă anticipatele. Și a ajunge la anticipate înseamnă să trântești Guvernul. Deci am sentimentul că dumnealor vor face ce este necesar, în cazul în care PSD-ul nu este suficient”.

Senatorul spune că PSD-ul nu are deocamdată un nume de premier, ci doar un profil: ”Noi am zis că vom propune un om de stânga, intelectual, de nerefuzat. Nu avem un nume acum, ca să nu mă întrebați sau cel puțin nu am eu un nume (...). Este un om neutru, din afară, credibil, care să ducă lângă dumnealui toate forțele care pot fi adunate în Parlament pentru a-l vota (...). Nu este un nume decis, este un profil. Eu știu că de când este domnul Ciolacu președinte, toate deciziile se iau extrem de deschis, cu toți colegii la masă. La ultimul CEX la care am fost nu s-a discutat numele, s-au discutat doar principiile”.

Întrebat dacă nu ar fi trebuit să existe deja un nume de premier din partea PSD, ținând cont că miercuri e posibil să cadă Guvernul Orban, Lucian Romașcanu a răspuns: ”PSD-ul nu are un nume aprobat. Cu certitudine, la nivelul Biroului Permanent interimar există nume, care dacă moțiunea trece și noi credem că trece, va fi dezbătut sau vor fi dezbătute aceste propuneri chiar astăzi într-o ședință de Comitet Executiv”.

 
Lucian Romașcanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moțiunea de cenzură