Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta anunță că va vota moțiunea de cenzură a PSD

Victor Ponta motiune cenzura PSD.jpg

Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)
Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)

Victor Ponta a anunțat miercuri, cu doar câteva ore înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, că va vota documentul. El spune că ”probabil, cei mai mulți parlamentari Pro România vor vota pentru moțiune”.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat miercuri că el va vota moțiunea de cenzură a PSD. Asta înseamnă că numărul de voturi în favoarea moțiunii va depăși cu mult cele 233 de voturi necesare.

”Probabil, cei mai mulți parlamentari Pro România vor vota pentru moțiune”, spune Victor Ponta.

”Nu am votat Guvernul PNL Orban, pentru că nu am avut încredere că poate să gestioneze țara. După trei luni, iată că am avut dreptate. Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu vom avea nici primari aleși în două tururi. Cel mai rău lucru este ceea ce s-a întamplat aseară: 25 de OUG adoptate de Guvern, noaptea ca hoții. Fiecare parlamentar Pro România va vota așa cum crede că este bine. Probabil că cei mai mulți vor vota pentru moțiune”, declară fostul premier.

El postase marți seară un mesaj pe Facebook, din care se putea înțelege că va susține moțiunea de cenzură, fără să o spună însă foarte clar: ”Un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație este un Guvern care trebuie pedepsit, în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct”.