Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion: Este clar că ponderea candidaților USR și PLUS pe listele de la parlamentare nu va fi jumătate-jumătate

stelian_ion_pondere_candidati_usr_plus_liste_parlamentare.jpg

Stelian Ion: Sunt absolut convins că avem și forța și dorința să facem această fuziune (Sursa foto: Facebook/USR)
Stelian Ion: Sunt absolut convins că avem și forța și dorința să facem această fuziune (Sursa foto: Facebook/USR)

Partidul rezultat din fuziunea USR și PLUS ar trebui să se numească tot USR, declară la RFI deputatul Uniunii Salvați România Stelian Ion. El spune că fuziunea nu va fi legată de chestiunea ponderii pe lista de la parlamentare.

Stelian Ion explică principiile fuziunii USR-PLUS: ”Ideile principale pe care le-am promovat la ultimul Comitet Politic noi cei din USR au fost legate de păstrarea denumirii USR, care este cunoscută de toată lumea și mai ales de păstrarea cadrului statutar, a structurii Statutului, pentru că este foarte importantă cultura organizațională și ținem și la acest aspect. În rest, sunt absolut convins că putem face fuziunea, că avem și forța și dorința să facem această fuziune”.

Deputatul consideră că partidul rezultat din fuziunea USR și PLUS ar trebui să se numească tot USR: ”Din punctul meu de vedere, ar trebui să se numească USR, dar lucrurile astea vor face obiectul unor negocieri și eu sunt sigur că în cadrul acelor negocieri, vom lua cele mai bune decizii, pentru ca formațiunea să iasă mult mai puternică decât ambele partide separat. Și cred că vom înțelege și unii și alții ce plusuri, apropo de denumirea colegilor noștri, avem fiecare și ce atuuri avem, pe care trebuie să le subliniem și să le punem în valoare, pentru ca rezultatul să fie unul foarte-foarte bun”.

 

Ponderea USR și PLUS pe listele de la parlamentare

 

Stelian Ion declară că ponderea USR și PLUS pe listele de la alegerile parlamentare nu va fi 50%-50%: ”Fuziunea se va face după alegerile parlamentare, deci nu va fi legată chestiunea fuziunii de cea a ponderii pe lista de parlamentare. Discuțiile astea se poartă de la caz la caz. La locale avem alianță politică și fiecare organizație județeană și locală va negocia pe plan local, în funcție și de structura filialelor și de oferta pe care o propune fiecare partid în parte, pentru a rezulta o listă cât mai bună. De asemenea, la parlamentare vom ține cont și de aceste aspecte, însă este clar că ponderea, din punctul nostru de vedere, nu va fi jumătate-jumătate, pentru că e o realitate pe care nu o putem nega, am avut niște rezultate de-a lungul acestor ani, sondajele nu pot fi ignorate cu desăvârșire, deci trebuie să ținem cont și de sondaje, de cum stă fiecare dintre cele două partide în sondaje, dar negocierile sunt mult mai ample și mai complicate de atât, nu va fi un calcul simplu, aritmetic. Ar trebui să se ia exemplu din alte zone politice și să se vadă că acolo unde există voință, se pot depăși anumite orgolii și anumite obstacole, pentru un crez comun. Noi am făcut lucrul ăsta deja, l-am demonstrat nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, făcând alianța, ceea ce e o provocare să faci o astfel de alianță, pentru că vor exista nemulțumiri și de o parte și de alta, întotdeauna. Acum vom demonstra mai mult că suntem în stare să facem și o fuziune și lucrul ăsta nu va fi bine doar pentru noi, ci va fi bine și pentru România”.