Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avarii fără sfârșit în București: "Să lase agentul electoral în favoarea agentului termic"

Acuze politice de sabotaj și, în teren, avarii aproape zilnice la rețeaua de termoficare din Capitală. Primăria și ELCEN, companie aflată în subordinea guvernului se acuză reciproc, în vreme ce țevile par că cedează la fiecare încărcare din sistem. Ultima avrie a lăsat două sectoare fără apă caldă și căldură, context în care primarul Gabirlea Firea amenință cu o plângere penală. „Primăria cheltuie sute de milioane de lei pe festivaluri şi iepuraşi, ignorând problemele structurale”, a răspuns ELCEN. 

 

Problema termoficării este exploatată în scop electoral. În fiecare an e pasată responsabilittatea, dar acum pare că se merge la un alt nivel, critică, la RFI, Mihai Mereuță, președintele Ligii Asociației de Proprietari HABITAT. 

Este iarna cu cele mai multe reclamații, iar autoritățile sunt într-o competiție macabră, continuă Mihai Mereuță: 

Din punct de vedere meteorologic a fost o iarnă blândă. Din punct de vedere administrativ a fost grea, o iarnă dură. Nu mă așteptam să avem mai multe reclamații comparativ cu iarna trecută. (...) Poate totuși realizăm ce lipsește în București: SACET. Ideea de sistem centralizat. Pentru că nu avem în aceeași pălărie sistemul, am avut an de an această transmitere a responsabilității. Aruncăm pisica. Numai că acum s-a ajuns la un nou nivel: ideea de sabotaj. Ne jucăm cu cuvintele. Să lase agentul electoral în favoarea agentului termic. 

Ascultă AICI interviul integral: