Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zetea: PSD nu se opune anticipatelor, mai bine începem să conlucrăm cu restul partidelor

Gabriel Zetea greva STB Nicusor Dan.jpg

Gabriel Zetea îl critică pe Nicușor Dan, în contextul grevei de la STB
Gabriel Zetea îl critică pe Nicușor Dan, în contextul grevei de la STB
Sursa imaginii: 
site CJ Maramureș

PSD schimbă strategia pe tema anticipatelor. Social-democrații nu vor încerca să tergiverseze calendarul alegerilor parlamentare înainte de termen, declară la RFI liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, membru în conducerea colectivă a partidului.

Gabriel Zetea spune că PSD nu se opune anticipatelor: ”Nu un singur partid poate hotărî soarta alegerilor anticipate parlamentare în acest an. Sigur că nu este neapărat o soluție pentru România, ci pentru anumite partide politice, care va genera o anumită criză politică în următoarele luni, dar având în vedere că există o largă majoritate în cadrul partidelor politice care își doresc aceste alegeri anticipate, PSD nu se va opune, adică nu are cum s-o facă, pentru că nu avem majoritate în cadrul Parlamentului României. Și atunci mai bine începem să conlucrăm pe acest subiect, partidele politice între ele, pentru a clarifica situația politică la nivel național”.

Întrebat ce înseamnă că PSD va ”conlucra” cu restul partidelor pe tema anticipatelor, social-democratul a răspuns: ”Adică nu se va încerca o tergiversare a calendarului sau eu știu ce măsuri ar fi la îndemâna Parlamentului, pentru ca alegerile anticipate să poată efectiv fi realizate. Dacă asta este dorința partidelor de dreapta din România, care împreună în Parlamentul României au majoritate, atunci PSD nu va face decât să se pregătească de aceste alegeri și să ne prezentăm în fața românilor, chiar dacă acest lucru nu ar rezolva în nici un fel situația conflictuală de pe scena politică”.

Gabriel Zetea declară că PSD va vota împotriva propunerilor de Guvern făcute de PNL: ”Absolut. Dacă se va insista cu această propunere neconstituțională, din punctul nostru de vedere, din partea președintelui Klaus Iohannis, desemnarea primului-ministru în persoana domnului Ludovic Orban, parlamentarii PSD nu au cum să voteze o asemenea persoană”.

 
Gabriel Zetea, despre poziția PSD față de alegerile anticipate