Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Cum și-a propus PSD să rămână și cu slănina în pod și cu varza unsă"

parlament_vot_guvern_orban.jpg

Guvernul Orban II, la vot în Parlament, pe 24 februarie (Sursa foto: gov.ro)
Guvernul Orban II, la vot în Parlament, pe 24 februarie (Sursa foto: gov.ro)

Miniștrii Guvernului Orban II vor fi audiați în comisiile parlamentare între 17 și 19 februarie. Votul în plen va avea loc pe 24 februarie. PNL și USR speră ca Executivul să fie respins, acesta fiind un prim pas către declanșarea alegerilor anticipate.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis marți calendarul învestirii Guvernului Orban II.

Astfel, audierea miniștrilor în comisiile de specialitate va avea loc în perioada 17-19 februarie.

Votul în plen va avea loc peste două săptămâni, mai exact pe 24 februarie, la ora 16.

Premierul Ludovic Orban precizează că ”BPR dominate de majoritatea PSD au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a Guvernului. În urma acestui calendar, audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând ca votul în plenul Camerelor reunite pentru învestirea Cabinetului să se desfășoare în data de luni, 24 februarie, începând cu ora 16. E un calendar prin care, evident se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea BPR dominate de PSD. Miniștrii vor fi pregătiți și se vor prezența la audieri”.

“Ceea ce este destul de sigur este că PSD nu vrea alegeri anticipate. PSD se gândește în acest moment ce să facă astfel încât să nu se ajungă la anticpate. Partidul este într-o poziție oarecum bună în acest moment, a obținut jumătate din ce și-a dorit, să nu fie organizate alegeri în două tururi pentru primari, să nu avem alegeri indirecte pentru președinții de CJ și acuma se gândește ce-ar fi să rămână și cu slănina în pod și cu varza unsă astfel încât să scape și de anticipate. Cam asta e ce se întâmplă acum în PSD.  Așa încât e clar că PSD nu merge pe ideea anticipatelor, încearcă practic să amâne lucrurile, vedeți și cu audierea miniștrilor timp de trei zile și acum cu retragerea practic a unor parlamentari de la votul programat pentru învestitură“, a explicat la RFI jurnalistul Ion M Ioniță.