Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac, despre Guvernul Orban II: Vom sta în bănci, nu vom participa la vot

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

PMP nu se teme de alegeri parlamentare anticipate, dar consideră că ele vor adânci criza politică, declară la RFI președintele formațiunii, eurodeputatul Eugen Tomac.

Eugen Tomac spune că parlamentarii PMP nu vor participa la votul asupra Guvernului Orban II: ”Vom face ceea ce am făcut și atunci când a existat moțiunea de cenzură împotriva premierului Orban, vom sta în bănci, vom asigura cvorumul, pentru că asta mi se pare esențial, să oferim cadrul necesar pentru a se desfășura lucrurile, însă nu participăm, pentru că în democrație îți asumi lucruri și atunci când îți convin și când nu îți convin. Nu cred că forțarea alegerilor anticipate este cheia pentru a ieși din haosul în care ne aflăm. Adâncirea acestei crize ne poate costa foarte mult”.

Liderul PMP declară că partidul său nu se teme de anticipate: ”PMP nu se teme de anticipate, partidul nostru este avantajat de alegerile anticipate, însă nu cred că această implicare activă a PSD-ului în declanșarea alegerilor anticipate este un lucru care avantajează România”.

 
Eugen Tomac, despre votul pentru Guvernul Orban II