Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan îi răspunde lui Rareș Bogdan: Nu iau în calcul în acest moment intrarea în PNL

Nicusor Dan companii municipale desfiintate primar.png

Nicuşor Dan: Multe companii municipale vor fi desființate
Nicuşor Dan: Multe companii municipale vor fi desființate

Lupta pentru Primăria Capitalei se încinge, după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat la Realitatea Plus că nu exclude intrarea în cursa electorală. Eurodeputatul mai precizează că formațiunea sa l-ar putea susține pe Nicușor Dan, doar dacă s-ar înscrie în Partidul Național Liberal, dar nici așa nu e sigur.

Aspirantul la statutul de candidat independent la Primăria Capitalei Nicușor Dan declară la RFI că în acest moment nu ia în calcul intrarea în PNL: ”În această campanie am sprijinul USR-ului. Multă lume s-a raliat demersului meu, sunt mulți oameni din USR care au militat pentru ca USR-ul să nu-și pună propriul candidat și să mă susțină pe mine. Intrarea în PNL cumva nu ar fi OK față de munca acestor oameni. Putem să spunem că în acest moment nu iau în calcul această opțiune”.

El confirmă că a fost contactat de PNL, dar se ferește să spună despre ce au vorbit: ”Sunt în discuții și cu cei de la USR, care m-au și desemnat și cu cei de la PLUS și cu cei de la PNL”.

Nicușor Dan precizează că potrivit legii, dacă va candida la Primăria Capitalei ca independent susținut de o alianță politică, însemnele alianței nu vor apărea pe buletinul de vot: ”Chiar dacă legea nu e precisă, interpretarea este că formal, un independent va fi pe buletinul de vot el singur, fără însemnele alianței sau partidului care îl susține, dar aici vorbim doar de buletinul de vot. Asta nu înseamnă că în timpul campaniei electorale, pe afișul candidatului respectiv să nu scrie susținut de partidele X, Y, Z și asta nu înseamnă că în perioada precampaniei electorale, partidele respective să nu poată face campanie spunând îl susținem pe respectivul și în felul acesta să se facă asocierea între respectivul independent și partidele care îl susțin”.

 
Nicușor Dan, despre cursa pentru Primăria Capitalei