Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Roman (PNL): Ne îndreptăm cu pași serioși spre anticipate

Florin Roman rotatie premier PNL PSD.jpg

Florin Roman așteaptă reforme de la Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)
Florin Roman așteaptă reforme de la Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)

PSD trebuie să respecte regulamentul Parlamentului în perspectiva votului asupra Guvernului Orban II, declară la RFI liderul deputaților PNL, Florin Roman. El susține că ne îndreptăm ”cu pași serioși” către organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Florin Roman cere PSD-ului să respecte procedurile parlamentare la votul asupra Guvernului Orban II: ”Eu mă aștept să respectăm cu toții regulamentul Camerei Deputaților și al Senatului și să reprezentăm acolo cetățenii, nu interesele politice. Din punctul nostru de vedere, lucrurile stau foarte clar, ne uităm în Constituție, avem un termen de la depunerea membrilor Cabinetului și a Guvernului de 15 zile pentru audieri și votul de învestitură. PSD-ul a preferat această variantă maximală, având majoritate în Birourile Permanente reunite, au și impus acest calendar și eu sper ca audierile să decurgă normal și lunea viitoare să avem un vot asupra Cabinetului Orban II”.

Deputatul PNL spune că PSD nu poate boicota votul asupra Guvernului Orban II: ”Deocamdată, celor de la PSD chiar în cazul unui boicot, nu le-ar fi suficiente aceste absențe pentru a boicota învestirea Guvernului, va trebui ca și alte partide politice să se alăture acestui demers (...). Eu cred totuși că va trebui să ajungem la alegeri anticipate, pentru că altfel nu se mai poate, Parlamentul este practic blocat, tot ce vine de la Guvern ca OUG-uri e dinamitat de majoritatea PSD din Parlament”.

Florin Roman e convins că se va ajunge la alegeri anticipate: ”Practic, ne îndreptăm cu pași serioși spre alegerile anticipate și după mijlocul lunii iunie, România va avea în proporție de peste 95% alegeri anticipate generale și locale în vară”.

 
Florin Roman, despre un posibil boicot al PSD la votul asupra Guvernului Orban II