Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor îl acuză pe ministrul de interne de cumetrii politice

dumitru_coarna_fb.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Pentru a combate fraternizarea polițiștilor cu infractorii, ministrul Marcel Vela declară că mizează pe atitudinea civică a cetățenilor pentru a semnala telefonic, direct la ministerul de interne, eventuale cazuri de corupție. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, spune că așa numita curățenie este doar o chestiune de imagine. Mai mult, el acuză la RFI cumetrii politice în județul Călărași.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că face curățenie în ministerul de interne. El a prezentat cazul unui ofițer de la Combaterea Criminalităţii Organizate care a fost descoperit că a oferit sprijin și informații infractorilor din Capitală. Din acest motiv i-a fost retras accesul la informații clasificate și au fost sesizați procurorii. Pentru a combate fraternizarea polițiștilor cu infractorii, Marcel Vela declară că se bazează pe atitudinea civică a cetățenilor pentru a semnala telefonic, direct la ministerul de interne, eventuale cazuri de corupție. 

Potrivit președintelui Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, curățenia din ministerul de interne este doar o chestiune de imagine. Mai mult, el acuză la RFI cumetrii politice în județul Călărași.  

În opinia mea, curățenia ar trebui să înceapă de acolo de unde am informații clare, directe, concrete, că anumiți polițiști, că sunt ei de funcție de conducere sau funcție de execuție, au încălcat legea. Să vă dau un exemplu. Eu personal am dat ministrului Vela, în noimerie, informații concrete cu date, cu probe, cu mijloace materiale de probă despre inspectorul șef de la Călărași, șeful poliției, Iorga Marian. Luare de mită, anumite favoruri sexuale, i-am dat informații directe. Omul este și acum în funcție. Bineînțeles eu am făcut plângeri mai departe, am sesizat și parchetul în zona aceasta. Dar, din punct de vedere disciplinar, domnul Vela nu a dispus o cercetare disciplinară să constate dacă acest om a încălcat legea 360 când vorbim de zona abaterilor disciplinare. În opinia mea le-a încălcat, dar domnul Vela nu vrea să dezvolte această acțiune pentru că acel inspector șef este favoritul colegului dumnealui de partid, senatorul Filipescu de Călărași. Înțelegeți care-i logica? Ce fel de curățenie facem? A ieșit cu povestea asta, păi ce-i la Călărași cu inspectorul șef e... ce ne-a prezentat domnul Vela e la grupa mică, la grădiniță, înțelegeți? (...)

Este teoria băgatului în seamă. Acea linie verde funcționează demult. Nu se întâmplă nimic. Dacă eu personal i-am dat informații directe clare, probe și nu a dezvoltat nicio acțiune, ce încredere să aveți dumneavoastră, cetățean, că sunați la tel verde și vă răspunde și vă soluționează? Încă o dată, suntem într-o zonă exclusiv de comunicare poltică, de câștigat capital electoral.