Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emmanuel Macron: Poziţia Occidentului a slăbit, concomitent cu o reacţie relativă din partea SUA

emmanuel_macron_occident_relativ_sua.jpg

Emmanuel Macron, critici discrete la adresa SUA (Foto: Reuters/Yoan Valat)
Emmanuel Macron, critici discrete la adresa SUA (Foto: Reuters/Yoan Valat)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, și-a exprimat sâmbătă la Conferinţa pentru Securitate de la München regretul că poziţia Occidentului "a slăbit", în contextul unei "reacţii relative" din partea Statelor Unite şi a reconfigurării relaţiilor Washingtonului cu Europa.

Emmanuel Macron spune la Conferinţa pentru Securitate de la München că "poziţia Occidentului a slăbit, concomitent cu o reacţie relativă din partea Statelor Unite".

"Sunem din ce în ce mai afectaţi de alte proiecte şi de alte valori. Asistăm la o reacţie relativă din partea Statelor Unite şi la o reconsiderare a relaţiei cu Europa", afirmă președintele francez, citat de Le Figaro, potrivit Mediafax.

Un eventual eşec al tandemului Franţa-Germania ar fi o "eroare istorică", declară Emmanuel Macron, conform publicaţiei Bild.

Președintele Franței consideră că Europa trebuie să identifice propriile soluţii la probleme precum schimbările climatice, dezvoltarea reţelei de comunicaţii 5G şi inteligenţa artificială.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron critică încercările Rusiei de a destabiliza democraţiile occidentale, prin influenţarea alegerilor, campanii online şi atacuri cibernetice.