Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu face ”avansuri” formațiunii lui Victor Ponta

marcel_ciolacu_avansuri_formatiune_victor_ponta.jpg

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, la Convenția Națională a Pro România (Sursa foto: Facebook/Pro România)
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, la Convenția Națională a Pro România (Sursa foto: Facebook/Pro România)

PSD curtează partidul lui Victor Ponta, Pro România. Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, prezent duminică la Convenția Națională a acestei formațiuni spune că alegătorii ar trebui întrebați dacă-și doresc o alianță între cele două grupări.

Marcel Ciolacu a mers la Convenția Națională a Pro România, deși colegii săi de partid Mihai Tudose şi Claudiu Manda s-ar fi opus, conform unor surse citate de Mediafax.

Președintele interimar al PSD a făcut un îndemn membrilor Pro România. Marcel Ciolacu a făcut trimitere la o vorbă a mamei sale și a spus: ”Hai, treceți odată acasă!”.

”Știu că sunt mulți colegi care nu vor o alianță cu Pro România, știu că și dintre dvs. sunt unii care nu vor alianță cu PSD, (...), dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor?”, a spus Marcel Ciolacu.

El a fost huiduit când a spus că Mihai Tudose a fost un premier bun. Tudose a fost membru PSD, apoi a trecut la Pro România, a devenit eurodeputat pe listele acestui partid, după care a plecat înapoi la PSD.

”Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit pentru ca Corina Crețu să fie comisar european. Asta nu înseamnă că eu trebuie să trec pe lângă Corina Crețu să o huidui sau să o înjur. Ăsta este istoricul pe care trebuie să ni-l asumăm. Nu noi am fost conducătorii care ne-au învrăjbit”, a mai spus liderul PSD.

De partea sa, social-democrata Gabriela Firea, prezentă și ea la evenimentul Pro România, a declarat că Victor Ponta a fost ”cel mai performant premier al României din ultimii ani”.