Petre Florin Manole (PSD): Vom scoate la iveală la audierile din comisii ipocrizia PNL

Petre Florin Manole campanie vaccinare romi utila.png

Petre Florin Manole și-ar dori o implicare mai mare a autorităților pentru vaccinarea romilor (Foto: arhivă RFI)
Petre Florin Manole și-ar dori o implicare mai mare a autorităților pentru vaccinarea romilor (Foto: arhivă RFI)

PSD nu se teme de alegeri anticipate, dar ele nu pot fi privite ca un program politic al unui partid, declară la RFI deputatul social-democrat Petre Florin Manole. Miniștrii Cabinetului Orban II sunt audiați în comisiile de specialitate din Parlament luni, marți și miercuri. Votul în plen va fi dat pe 24 februarie.

Petre Florin Manole spune că PSD va încerca să scoată la iveală ipocrizia Guvernului Orban: ”Să vă așteptați la o serie de audieri, întinse pe trei zile, în care cel puțin noi, dar cred că și alte partide parlamentare vom încerca să arătăm cetățenilor cum sunt propunerile PNL pentru ministere (...). Trebuie să iasă un pic la iveală această ipocrizie din discursul public promovat de PNL, care a spus că totul a fost dezastruos în ultimii trei ani de guvernare din România și iată acum, în propriul program de guvernare preiau proiecte scrise, depuse, aprobate și finanțate sub guvernarea PSD”.

Deputatul precizează că PSD nu a decis cum va vota pe 24 februarie la învestirea Guvernului Orban II: ”Nu există la nivelul grupului parlamentar din Camera Deputaților și probabil că nici la Senat o decizie fermă (...). Deși eu personal și cred că mulți dintre colegii mei nu ne temem de alegeri anticipate, ele nu pot fi privite ca un program politic, de ce exiști ca partid, ca să facem alegeri anticipate, nu. Partidele politice există pentru a guverna”.

 
Petre Florin Manole, despre audierea miniștrilor din Guvernul Orban II în comisiile parlamentare