Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui (USR): Blatul dintre PNL și PSD există

USR acuză din nou PNL-ul de blat politic cu PSD. Deputatul Uniunii Salvați România Claudiu Năsui declară la RFI că blatul s-a văzut în mai multe rânduri, până acum. Pe de altă parte, el comentează atmosfera de la audierea miniștrilor în comisiile Parlamentului.

Claudiu Năsui spune că atmosfera de la audierea miniștrilor în comisiile parlamentare este ”foarte ostilă și este aceeași atmosferă care a existat și atunci când a fost învestit prima oară Guvernul Orban I, motiv pentru care noi am spus de atunci că cea mai bună soluție pentru România sunt alegerile anticipate”.

Deputatul USR declară că există un blat între PNL și PSD: ”Nu avem cum să nu observăm acest blat, el se întâmplă și USR-ul nu o să fie genul de partener al nimănui, care să nu spună lucrurilor pe nume și care să nu spună adevărul (...). Blatul s-a întâmplat și la CGMB săptămâna trecută, când doi consilieri de la PNL au votat bugetul doamnei Firea (...). Iarăși, pentru alegerile în două tururi, puteam să avem alegeri în două tururi foarte ușor, dacă Guvernul Orban ar fi dat OUG în momentul în care a fost învestit și eram și cu mai puțin de șase luni înainte de alegerile locale și atunci n-ar fi fost nici o problemă. N-a făcut-o, a ales să meargă pe calea asumării răspunderii, o cale care era clar că se va termina în moțiune de cenzură”.

 
Claudiu Năsui, despre audierea miniștrilor din Guvernul Orban II și presupusul blat dintre PNL și PSD