Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miniștrii Guvernului Orban II, respinși în comisiile parlamentare

ministri_guvern_orban_respinsi_comisii_parlamentare.jpg

Senatorii juristi resping ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Orban, care reglementează alegerile anticipate (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Senatorii juristi resping ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Orban, care reglementează alegerile anticipate (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Miniștrii propuși în Guvernul Orban II sunt respinși pe bandă rulantă în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Virgil Popescu a primit în schimb aviz pozitiv pentru portofoliul Economiei.

Ministrul desemnat al Justiției, Cătălin Predoiu, a primit marți aviz negativ în comisiile reunite juridice ale Parlamentului.

Audierea sa a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi împotrivă, 26 de voturi pentru și 10 abțineri.

La audieri, Cătălin Predoiu a spus că adoptarea OUG-urilor fără avizul Consiliului Legislativ este o cutumă a tuturor Guvernelor. El a declarat că pensiile speciale sunt o problemă şi că trebuie găsite soluţii tehnice.

De partea sa, Ionuț Stroe, propus ministru la Tineret și Sport în Guvernul Orban II, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite ale Parlamentului. Decizia a fost luată cu 10 voturi pentru, 12 abţineri şi cinci voturi împotrivă.

La audierile din toamnă, aceeaşi comisie i-a acordat lui Ionuţ Stroe un aviz favorabil.

Ministrul desemnat al Dezvoltării, Ion Ștefan, a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului. Au fost 20 de voturi pentru avizul de respingere, opt împotrivă și șase abțineri.

În schimb, Virgil Popescu a primit marți în comisiile parlamentare de specialitate aviz pozitiv pentru portofoliul Economiei.

Dezbaterile au fost marcate de discuții în contradictoriu între Virgil Popescu și senatorul PSD Daniel Zamfir. Au fost 23 de voturi pentru şi 21 împotrivă.