Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan răspunde acuzației de blat: PNL vrea anticipate, în rest sunt chițăieli pe la ușă

Raluca Turcan.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa foto: gov.ro

Miniștrii PNL au parte de audieri maraton, în timp ce miniștrii PSD au avut parte de fiecare dată de audieri formale, pe repede înainte, declară la RFI vicepremierul desemnat Raluca Turcan. Ea le răspunde pe de altă parte celor de la USR, care i-au acuzat pe liberali de blat cu PSD: ”PNL își dorește alegeri anticipate. În rest, sunt chițăieli pe la ușă”.

Raluca Turcan spune că ”audierile sunt firești, în spiritul și în textul Constituției. Dacă PNL s-ar fi temut de această evaluare în comisiile de specialitate și ar fi încercat o boicotare, prin neprezentare în comisii la audieri, PSD ar fi reclamat cu siguranță neîndeplinirea procedurilor constituționale și parlamentare (...). Au fost audieri maraton, în timp ce de fiecare dată, la toate guvernele PSD, audierile în comisiile de specialitate erau pure formalități, pe repede înainte, unele dintre ele încheindu-se și în câteva minute (...). Eu ca vicepremier sunt foarte mulțumită de activitatea colegilor mei miniștri”.

Întrebată dacă întreaga procedură parlamentară nu-i fragilizează pe miniștrii desemnați, în condițiile în care unii dintre ei nu știu să încaseze criticile și ironiile parlamentarilor PSD din comisii, Raluca Turcan a răspuns: ”Ce înseamnă fragilizare în urma unor audieri făcute de pesediști, care nu mai reprezintă absolut deloc opțiunile oamenilor cu privire la clasa politică și de asemenea audieri făcute de niște pesediști, care trei luni de zile au blocat în toate modurile cu putință activitatea Guvernului?”.

 

Blat între PNL și PSD?

 

Vicepremierul le răspunde celor de la USR, care au acuzat PNL-ul de blat politic cu PSD: ”Eu cred că fiecare doarme așa cum își pregătește. Așadar, nu comentez conduita politică a USR-ului (...). Cine folosește teoria blatului o face pentru că îi profită electoral și pentru că are alte lucruri de ascuns sau nu are despre ce vorbi. Cum ar fi posibil ca niște oameni, așa cum sunt eu, cum este premierul Ludovic Orban, cum sunt colegii mei din Guvern, cum sunt colegii mei din Parlament, care trei ani de zile s-au luptat cu PSD-ul, care și acum suportă mizeriile, poate e prea mult spus sau șicanele PSD-ului, să poată fi suspectați ca dându-și mâna cu PSD-ul?”.

Atenționată că PNL și-a dat mâna cu PSD în Consiliul General, unde doi consilieri liberali au votat bugetul propus de primarul Gabriela Firea, Raluca Turcan a replicat: ”Au fost dați afară, asta este cât se poate de limpede, nu mai există nici cea mai mică suspiciune că în conducerea PNL-ului s-ar tolera un asemenea comportament. Derapaje și oi negre există în toate partidele, dar important este să ai voința politică să acționezi și să tai răul de la rădăcină”.

Vicepremierul spune că ”PNL își dorește în momentul de față alegeri anticipate. În rest, sunt chițăieli pe la ușă”.

 
Raluca Turcan, despre audierea miniștrilor și relația cu USR