Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: PNL vrea să instaureze dictatura în România

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Senatorul PSD Liviu Pop critică la RFI anunțul premierului desemnat Ludovic Orban, potrivit căruia liberalii ar putea sesiza Curtea Constituțională, dacă și Camera Deputaților va respinge OUG privind anticipatele. Senatul a făcut-o deja miercuri în plen.

Liviu Pop susține că OUG privind anticipatele este nedemocratică: ”Discutăm despre o Ordonanță care încurajează turismul electoral, Ordonanță care a fost făcută noaptea, ca disperații, de către Guvernul Orban PNL, în intenția lor clară de a face dictatură în România, PNL-ul să fie un partid dictatorial, în care toți românii să asculte de comenzile celor din Partidul Național Liberal”.

La remarca moderatorului că PSD nu este cel mai în măsură să vorbească despre dictatură, după epoca Dragnea, senatorul a răspuns: ”PSD-ul nu a luat niciodată o decizie împotriva românilor. PSD a respectat Comisia de la Veneția și nu a încălcat principiile Comisiei de la Veneția”.

Contrazis de moderator, care i-a amintit senatorului că PSD a ignorat Comisia de la Veneția când a modificat legile justiției, Liviu Pop a replicat: ”Care parte din legile justiției? Am înțeles, am pierdut alegerile, am plătit cu vârf și îndesat pentru OUG 13. Discutăm de lucruri pe care recunoaștem că le-am greșit. Ei din păcate nici nu recunosc când greșesc”.

 
Liviu Pop, despre OUG privind anticipatele și audierea miniștrilor