Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Există un plan B pentru anticipate? Orban: „Iar inventați informații. Am încredere în președinte”

Președintele Klaus Iohannis le-ar fi cerut liderilor PNL convocați aseară  la Vila Lac să nu îi atace pe cei de la USR-PLUS, chiar dacă aceștia îi critică. În context, relatează Digi24, PNL ar lua în calcul o guvernare alături de USR.

Luni e programată ședința pentru învestirea cabinetului Orban Doi – iar PSD  a anunțat deja că va boicota votul. Întrebat astăzi dacă negocierile cu celelalte formațiuni continuă, premierul interimar Ludovic Orban a punctat să nu pot exista garanții și a arătat, din nou, critic, către PSD:

"Garanții depline nu există. Vom vedea ce va fi. PSD deține 42% din Parlament și înseamnă că boicotează o procedură constituțională. Responsabilitatea în cazul în care nu va exista cvorum este exclusiv responsabilitatea PSD."

Planul B cumva?

Planul B pentru ce?(...) Iar inventați informații. Eu am încredere în președintele României că are discernământul să ia cele mai bune decizii pentru România. 

Premierul a fost întrebat și despre numirile făcute de președintele Klaus Iohannis la conducerea Parchetului General și a DIICOT, chiar dacă CSM dăduse două avize negative

"Am să vă dau un singur exemplu - Laura Codruța Kovesi a obținut aviz negativ și când a fost propusă procuror general, și când a fost propusă procuror-șef la DNA. Este o procedură, avizul CSM a fost acordat. Se știe că CSM este instituția care conform Constituției e implicată în această procedură. Eu consider că propunerile sunt corecte, sunt rezultul unui proces de selecție obiectiv, fără partizanat, selecția s-a făcut după criterii obiective (...) Numirea lor pune punct unor interimate prelungite care au afectat activitatea instituțiilor din cadrul Ministerului Public", a răspuns Orban.