Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu (Pro România): Nu participăm la vot, nu sunt diferențe între Orban și Dăncilă

Adrian Tutuianu Pro Romania lege stare alerta.jpg

Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu
Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu

Parlamentarii Pro România nu vor participa la votul de luni pentru învestirea Guvernului Orban II, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al formațiunii conduse de Victor Ponta.

Adrian Țuțuianu precizează că parlamentarii Pro România nu vor asigura cvorumul la ședința de luni a Parlamentului: ”Nu participăm la acest vot. Noi am spus foarte ferm de mai multe luni de zile că nu vom vota un Guvern condus de Ludovic Orban și poziția noastră nu s-a schimbat. Credem că este o criză politică indusă, nu este o criză politică reală (...). Ne-am consultat între noi. De la Pro România nu va fi nimeni în sală astăzi, este o decizie pe care am luat-o după consultarea tuturor colegilor parlamentari”.

Atenționat că accidente la vot au mai existat în trecut, senatorul a răspuns: ”Sigur, dar cei care au participat în trecut la votarea Guvernului Orban din Pro România nu mai sunt astăzi în partid, unii dintre ei au fost preluați de PNL, așezați pe scaune înalte de vicepreședinți, iar alții sunt astăzi în PSD”.

 

Ce va schimba decizia CCR?

 

Vicepreședintele Pro România spune că decizia de luni a CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier nu va schimba poziția partidului său: ”Nu e suficient să spună CCR că desemnarea candidatului la prim-ministru este corectă, ci mai trebuie ceva, trebuie să existe o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern”.

Adrian Țuțuianu susține că nu există vreo diferență între Ludovic Orban și fostul premier PSD Viorica Dăncilă: ”Noi am considerat că acel Guvern (Dăncilă) trebuie să plece, dar în același timp, am spus că nu vom susține un Guvern de aceeași factură ca cel al doamnei Dăncilă. Deocamdată, între doamna Dăncilă și domnul Orban nu se vede o mare diferență, ce făcea doamna Dăncilă face acum și domnul Orban, de exemplu se împrumută cu costuri destul de ridicate, cu consecințe pe termen mediu și lung asupra evoluțiilor bugetare din această țară”.

 
Adrian Țuțuianu, despre votul pentru învestirea Guvernului Orban II