Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu (PNL): Ludovic Orban poate fi propus premier în continuare

Alina Gorghiu motiune cenzura invective venin frustrari.jpg

Alina Gorghiu critică moțiunea de cenzură a PSD (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu critică moțiunea de cenzură a PSD (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Senatoarea PNL Alina Gorghiu comentează ironic la RFI decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier: ”Moartea logicii juridice”. Ea consideră că ”merită luptat pentru varianta alegerilor anticipate până în ultima secundă”. Senatoarea liberală spune că partidul său exclude orice asociere cu PSD și Pro România și că vom avea fie alegeri anticipate, fie o guvernare reformistă.

Alina Gorghiu comentează ironic decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier: ”Am auzit și eu declarațiile președintelui Curții, domnul Dorneanu, din care am desprins că a existat un conflict între președinte și Parlament, generat mai ales de declarații politice, înțeleg, ale premierului desemnat, în același timp președinte al PNL. Pentru mine este foarte greu de înțeles acest lucru. Am chiar emoții, poate au contat și declarații ale mele, ale colegilor mei, că și noi am susținut anticipatele și tare mă tem că de acum încolo vom putea genera fără să vrem conflicte juridice de natură constituțională între președintele României și Parlament. Dacă este așa, este practic moartea logicii juridice”.

Senatoarea PNL spune că ”vom avea până la urmă fie alegeri anticipate, fie o guvernare reformistă. În nici un caz, România nu-și permite să stea pe loc, cu un Guvern interimar până la alegerile la termen”.

 

”Asocierea cu PSD și Pro România este exclusă pentru PNL”

 

Alina Gorghiu exclude un eventual Guvern de uniune națională: ”Excludem orice Guvern de uniune națională, excludem varianta asocierii cu PSD, în orice fel de context sau situație și acest lucru mă determină să cred că merită luptat pentru varianta alegerilor anticipate până în ultima secundă în care vom vedea că acestea nu mai sunt posibile, dacă ele nu vor mai fi posibile. Altfel, asocierea cu PSD, Pro România e o asociere exclusă pentru PNL”.

Senatoarea PNL precizează că Ludovic Orban poate fi propus premier în continuare: ”Desigur! La cum am văzut comunicatul și la declarațiile pe care le-a dat domnul Dorneanu și la cum știm și noi Constituția, atributul desemnării premierului aparține președintelui”.

 
Alina Gorghiu, despre decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier