Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Traian Băsescu la RFI: Florin Cîțu, o alegere catastrofală, nu are nici o șansă să facă o majoritate

Traian Basescu candidat PMP Primarie Capitala proiecte.jpg

Sursa foto: Facebook/Traian Băsescu
Sursa foto: Facebook/Traian Băsescu

Președintele Klaus Iohannis a ales ca prim-ministru un economist excelent, dar din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea președintelui este catastrofală, declară la RFI fostul șef al statului, eurodeputatul Traian Băsescu, președinte de onoare al PMP.

Traian Băsescu e de părere că ”din punct de vedere al economistului, alegerea președintelui a fost excepțională, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea președintelui este catastrofală. Cîțu nu va reuși să pună cap la cap o construcție politică, care să dea României un Guvern stabil. În primul rând, a fost unul din adversarii cei mai acerbi ai PSD-ului, adesea explicând calificat care este dezastrul guvernării PSD, ceea ce PSD-ul nu recunoaște și ceea ce PSD-ul este obișnuit să sancționeze. PSD-ul când îi spui că face greșeli, erori, el de regulă nu se uită să vadă ce a făcut, ci încearcă să se răzbune pe cel care i-a spus-o. Deci Cîțu nu are nici o șansă să facă o majoritate în care să atragă și PSD-ul sau chiar Pro România”.

Fostul președinte spune că ”PMP-ul cu certitudine va face ce a făcut și la Guvernul Orban II, va vota, dacă va avea ocazia, va vota Guvernul Cîțu”.

 
Traian Băsescu, despre desemnarea lui Florin Cîțu ca premier