Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Varujan Vosganian (ALDE): Florin Cîțu este pe locul al doilea în clasamentul indezirabililor, după Ludovic Orban

Varujan Vosganian Florin Citu clasament indezirabili Ludovic Orban.jpg

Varujan Vosganian, critic la adresa premierului desemnat, Florin Cîțu (Sursa foto: site ALDE)
Varujan Vosganian, critic la adresa premierului desemnat, Florin Cîțu (Sursa foto: site ALDE)

ALDE cere desemnarea unui premier independent, care să conducă Executivul până la alegerile parlamentare din toamnă. Deputatul Varujan Vosganian critică la RFI desemnarea lui Florin Cîțu de către președintele Klaus Iohannis.

Varujan Vosganian se declară surprins de desemnarea lui Florin Cîțu pentru postul de premier: ”M-a surprins, pentru că prin desemnarea asta, președintele e limpede că nu dorește să se iasă din criză, ci dorește adâncirea crizei, pentru că probabil că în clasamentul indezirabililor pentru majoritatea parlamentară, după Ludovic Orban urma Florin Cîțu, care de altfel are în palmaresul lui și câteva respingeri în comisiile reunite de buget-finanțe și o moțiune în Senat votată împotriva sa”.

Deputatul precizează că partidul său nu are încredere în PNL: ”Nu avem încredere în PNL ca partener și un candidat din partea PNL pentru noi nu prezintă încredere (...). ALDE nu poate să meargă pe această linie, ALDE cere un prim-ministru independent, care să gestioneze treburile țării, până la alegerile la termen”.

 
Varujan Vosganian, despre desemnarea lui Florin Cîțu ca premier