Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Tănase, despre tandemul Nicușor Dan-PNL: Cu drag, dacă n-avem încotro

Stelian Tanase comunicare coronavirus proasta imn farsa.jpg

Stelian Tănase: Lucrurile nu sunt ținute sub control, în privința comunicării (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)
Stelian Tănase: Lucrurile nu sunt ținute sub control, în privința comunicării (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)

PLUS va trebui să înghită gălușca, după ce Ludovic Orban a anunțat sprijinul PNL pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei, spune la RFI politologul Stelian Tănase. Asta în condițiile în care alianța USR-PLUS încă nu a anunțat oficial dacă va merge în alegeri cu Nicușor Dan sau cu Vlad Voiculescu.

Politologul Stelian Tănase spune că PNL-ul îl susține pe Nicușor Dan, pentru că este candidatul cu cele mai mari șanse s-o învingă pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei: ”Dacă n-au avut încotro, s-au dus spre candidatura cea mai promițătoare, adică Nicușor Dan. PNL-ul nu a avut candidat, era foarte clar și de mult timp (...). Ca să spunem așa, cu drag, dacă n-avem încotro”.

Ce efecte va avea anunțul PNL asupra relațiilor dintre USR și PLUS, în condițiile în care alianța încă nu a anunțat oficial dacă va merge în alegeri cu Nicușor Dan sau cu Vlad Voiculescu? Stelian Tănase crede că formațiunea lui Dacian Cioloș va primi rău anunțul PNL: ”Rău, dar vor trebui să înghită gălușca, n-au ce să facă în acest moment. Mai simpatic ar fi să accepte toți că trebuie să meargă cu un singur candidat. N-au reușit să impună alegerile în două tururi. Altă soluție decât să meargă cu candidat unic ca să câștige nu există. Dacă PNL pierdea Bucureștiul, acum are șanse să câștige, eu cred că pierdea și la parlamentare sau venea foarte jos la parlamentare. Bucureștiul dă trendul, tortul în aceste alegeri îl reprezintă Bucureștiul”.

Stelian Tănase, despre Nicușor Dan, susținut de PNL la Primăria Capitalei