Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Congresul PSD a fost amânat din cauza coronavirusului

Social-democrații au transmis, joi seară, că vor amâna Congresul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, atunci când urma să fie aleasă noua conducere a PSD. De asemenea, Comitetul Executiv Național al partidului, care a fost convocat pentru vineri, a fost anulat. Ambele reuniuni urmau să se desfășoare în București.

“Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. “, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, “ decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice. “

Totodată, Comitetul Executiv Național al partidului, care a fost convocat pentru vineri, a fost anulat, au mai anunțat social-democrații.