Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion, după retragerea lui Vlad Voiculescu: Sper să treacă frustrările, să nu rămânem blocați în chestiuni mărunte

Decizia lui Vlad Voiculescu de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei este lăudabilă, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. ”Eu cred că frustrările vor trece și sper să treacă și să depășim momentul acesta, altfel rămânem blocați în chestiuni mărunte și nu putem face pași înainte”, spune el.

Stelian Ion apreciază decizia lui Vlad Voiculescu de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce PNL a anunțat că îl sprijină pe Nicușor Dan: ”Decizia de a se retrage din această competiție este lăudabilă și apreciez foarte mult gestul colegului nostru, Vlad Voiculescu. Este un candidat valoros, un om valoros și l-am apreciat și îl voi aprecia în continuare. Eu cred că trebuie să vedem partea bună a acestei înțelegeri, să spun așa, aceea în care Firea și PSD-ul vor pleca acasă începând din iunie 2020, ăsta este obiectivul mare, pe care trebuie să-l urmăm cu toții”.

Deputatul USR respinge acuzația de lipsă de transparență adusă de PLUS: ”Nu concep sub nici o formă ideea care se transmite, aceea că ar fi fost o înțelegere ocultă, netransparentă. Nicușor de foarte mult timp a spus că poartă discuții cu partidele politice, că solicită susținerea partidelor anti-PSD, asta însemnând evident și PNL-ul, nu poate fi ignorat un partid atât de mare. Pentru mine, deși nu știam de discuțiile concrete și de decizia aceasta am aflat și eu tot din presă, pe mine nu m-au surprins (...). Așa că cel mai bine este să depășim acest moment, foarte important este ca alianța să meargă mai departe, să încheiem toate capitolele și să reușim să avem candidați comuni peste tot, astfel încât rezultatul să fie unul pozitiv”.

Stelian Ion speră ca frustrările să dispară: ”Eu cred că frustrările vor trece și sper să treacă și să depășim momentul acesta, altfel rămânem blocați în chestiuni mărunte și nu putem face pași înainte”.

 
Stelian Ion, despre retragerea lui Vlad Voiculescu din cursa pentru Primăria Capitalei