Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amenințări cu moartea la nivel înalt

babis.jpg

Premierului ceh Andrej Babis
Sursa imaginii: 
AFP

O delegaţie a Parlamentului European însărcinată să investigheze eventualul conflict de interese de care este acuzat prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat că membrii săi au primit ameninţări cu moartea, relatează AFP.

Babis, un miliardar populist, mai este acuzat de o presupusă fraudă din fonduri europene, în urmă cu peste un deceniu. Cei cinci membri ai delegaţiei au avut întâlniri timp de două zile cu oficiali cehi în cadrul anchetei.

”Am avut de-a face în mai multe rânduri cu diverse ameninţări”, a declarat presei la Praga eurodeputatul ceh Tomas Zdechovsky, arătând că a primit el însuşi ameninţări cu moartea din partea unor ”extremişti” în timpul misiunii.

”Sunt foarte preocupată de această situaţie”, a declarat colega sa germană Monika Hohlmeier, potrivit căreia Cehiei îi lipseşte ”un sistem clar şi responsabil (...) pentru identificarea conflictelor de interese”. În replică, premierul ceh i-a numit ”trădători” pe Zdechovsky şi pe un alt eurodeputat ceh, Mikulas Peksa, şi a adăugat că Monika Hohlmeier este ”un pic dezechilibrată”.