Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Zetea, la RFI: Voi propune suspendarea Sorinei Pintea din PSD

Preşedintele organizației județene a PSD Maramureș  Gabriel Zetea a anunțat, astăzi, că va propune suspendarea din PSD a fostului ministru Sorina Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor. Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Sorina Pintea este acuzată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract. Ședința de judecată a durat aproximativ trei ore, iar acuzația oficială este de luare de mită în formă continuată.

"Evident trebuie să existe reguli clare în astfel de situații, este o măsură clară care se ia atât din punct de vedere administrativ, de exemplu contractul de management al doamnei Sorina Pintea în cadrul spitalului de urgență încetează sau se suspendă, nu știu exact, trebuie să vedem prevederile legale care sunt de luat în acest caz, dar și în interiorul PSD calitatea de membru trebuie suspendat", a declarat pentru RFI, Gabriel Zetea. 

Potrivit acestuia, "mâine va fi o întâlnire la Consiliul Județean Maramureș  cu Consiliul de Administrație al Spitalului Județean din Baia Mare, cu Conducerea Colegiului Director al Medicilor de la Spital și Conducerea Executivă a Consiliului Județean, pentru a asigura o conducere interimară a unității sanitare".

Magistraţii au decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a Sorinei Pintea pentru 30 de zile. Decizia luată de Tribunalul București, care a admis cererea procurorilor, poate fi atacată în apel.Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, fusese reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție, ea fiind suspectată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

 
Gabriel Zetea, președintele Organizației Județene PSD Maramureș