Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Dobre: Pro România nu va vota Guvernul Cîțu, e o propunere neserioasă

Adrian Dobre Pro Romania Guvern Citu propunere neserioasa.jpg

Adrian Dobre îl critică pe premierul desemnat, Florin Cîțu: O propunere neserioasă (Sursa foto: Facebook/Adrian Dobre)
Adrian Dobre îl critică pe premierul desemnat, Florin Cîțu: O propunere neserioasă (Sursa foto: Facebook/Adrian Dobre)

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu, rămânând consecvent ideii de alegeri anticipate, declară la RFI Adrian Dobre, vicepreședinte Pro România.

Adrian Dobre spune că Pro România nu susține Guvernul Cîțu: ”Sigur, nu vom susține și nu vom vota acest Guvern. Nu știu dacă acest Guvern își dorește să fie votat, între noi fie vorba. Eu cred că această propunere a fost o propunere neserioasă”.

Vicepreședintele Pro România subliniază că ”domnul Cîțu în primul rând nu a fost capabil să-și asigure voturile din comisia în care a fost audiat. În al doilea rând, sigur că domnul Cîțu a fost o persoană extrem de contestată în spațiul public, în ultima perioadă, nu doar de Pro România, ci de toate partidele politice, inclusiv de USR. Dacă s-ar fi dorit ca domnul Cîțu să poată coagula o majoritate parlamentară, care să susțină un Guvern funcțional, mai ales în această perioadă în care iată, România se confruntă cu diverse situații, unele mai complicate decât altele, cred că alta ar fi fost persoana, una cu mai multă credibilitate, mai puțin contestată. Dar sigur, noi credem că președintele a făcut această nominalizare, rămânând oarecum consecvent ideii de alegeri anticipate, deși România în acest moment nu cred că-și mai permite o asemenea manevră politică”.

 
Adrian Dobre, despre negocierile premierului desemnat, Florin Cîțu, pentru formarea unei majorități parlamentare