Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sondaj: PNL scade, PSD crește. Multe partide nu ar intra în Parlament

ciolacuu.jpg

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Sursa imaginii: 
Facebook

PNL scade, iar PSD crește în intențiile de vot. O arată cel mai recent sondaj realizat de IMAS. Aceeași cercetare mai indică faptul că, dacă ar fi organizate acum alegeri parlamentare, mai multe partide importante nu ar trece de pragul de 5% care asigură prezența în Parlament.

Conform sondajului, PNL înregistrează, pentru prima dată în ultimul an, o scădere în intenţiile de vot la alegerile parlamentare. Astfel, din totalul celor care s-ar prezenta la urne, 40,7% spun că ar opta pentru PNL. Liberalii înregistrează astfel o scădere de 6,7 puncte procentuale.

În schimb, PSD urcă la 25,8%. Este cel mai bun nivel pentru social-democrați de la alegerile europarlamentare din mai 2019. Față de începutul anului, PSD înregistrează o creștere de aproximativ 5 puncte procentuale.

La rândul său, USR este creditat cu 10% în intenţiile de vot, faţă de 12,4% la sondajul similar din ianuarie.

Potrivit cercetării, dacă ar fi organizate acum alegeri parlamentare, mai multe partide nu ar trece de pragul de 5% care asigură prezența în Parlament.

Astfel, PMP ar obține 3,6 %, UDMR 4,4%, ALDE 4,3%, iar Pro România 4,6%.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, în perioada 11 – 28 februarie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de +-3,1%.