Marcel Ciolacu: Vom vota împotriva învestirii Guvernului

ciolacuu.jpg

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Sursa imaginii: 
Facebook

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii PSD vor fi prezenți în sala plenului reunit, însă vor vota împotriva învestirii Guvernului Cîțu. 

„Vom merge în sală și vom vota împotriva învestirii Guvernului și vom vedea dacă PNL va respecta deciziile CCR, adică dacă își vor vota propriul Guvern. Ce se întâmplă după cade sau poate PNL a creat deja o majoritate și nu are rost să discutăm”, a declarat Marcel Ciolacu, în urmă cu puțin timp la Parlament.

Adrian Oros, ministrul desemnat al Agriculturii, Costel Alexe, ministrul desemnat pentru Mediu și Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, au primit, marți, aviz pozitiv. Lucian Heiuș, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Finanțelor, Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție și Ion Ștefan propus la Dezvoltare au primit aviz negativ.

Audierile în comisii vor dura trei zile, începând de marți. La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire în plenul reunit pentru Cabinetul Cîţu.

Marcel Ciolacu a mai spus că s-a decis ca pe 21 martie să aibă loc Congresul în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a partidului. Liderul interimar al PSD a precizat că din echipa pe care o va propune nu vor face parte președinți de organizații județene. Singurul nume din viitoarea sa echipă pe care l-a anunțat Marcel Ciolacu este cel al Liei Olguța Vasilescu.