Analist la RFI: Cel mai probabil ne îndreptăm spre o neînvestire a guvernului Cîțu

Ce majorare pensii coronavirus ministru Finante.jpg

Florin Cîțu: Nu există acum o discuție despre pensii, dar efortul bugetar este enorm pentru a susține foarte multe companii (Sursa foto: gov.ro)
Florin Cîțu: Nu există acum o discuție despre pensii, dar efortul bugetar este enorm pentru a susține foarte multe companii (Sursa foto: gov.ro)

 Prima zi a audierilor miniștrilor propuși să facă parte din guvernul Florin Cîțu. Singura modificare în componența  acestui cabinet față de cel anterior, al lui Ludovic Orba, este propunerea ca Lucian Heiuș să preia conducerea Ministerului Finanțelor. Luni, acesta a primit aviz negativ în comisiile de specialitate. Nu au convins nici Ion Ștefan, nominalizat la Dezvoltare și nici Cătălin Predoiu, propus la Justiție. Doar trei nominalizari au trecut de comisii în prima zi a audierilor: Nicolae Ciucă- Apărare, Costel Alexe- Mediu și Adrian Oros- Agricultură. Audierile continuă miercuri și joi.

Calendarul audierilor de miercuri:

- ora 10.00 Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură

- ora 11.00 Lucian Bode, propus la Transporturi

- ora 12.00 Victor Costache, propus la Sănătate

- ora 13.00 Ionuţ Stroe, propus la Sport

- ora 14.00 Monica Anisie, propus la Educaţie

- ora 15.00 Violeta Alexandru, propus la Muncă

Calendarul auderilor de joi:

- ora 10.00 Bogdan Aurescu, propus la Externe

- ora 11.00 Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene

- ora 12.00 Virgil Popescu, propus la Economie

- ora 13.00 Marcel Vela, propus la Interne.

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire pentru Guvernul Cîţu. PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota „împotriva” învestirii Cabinetului Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu. O alegere previzibilă, susține analistul politic Ion Bogdan Lefter, care apreciază că cel mai probabil ne îndreptăm spre o neînvestire a guvernului Cîțu.

Votul este secret, cu bile.

 

 
Analistul politic Ion Bogdan Lefter